Mijn favoriete Zweedse woonwinkels

In Zweden kun je heel leuk winkelen. Je vindt hier andere winkelketens dan in Nederland. Bij deze mijn favoriete woonwinkels in een top 5!

Top 5 Zweedse woonwinkels

1. Ikea

Deze heb je natuurlijk ook in Nederland. Maar de Ikea waar ik meestal heen ga is een hele bijzondere, namelijk de allereerste Ikea opgericht door Ingvar Kamrad in Älmhult. Helaas bestaat de originele winkel niet meer maar ze hebben wel een gigantische nieuwe winkel neergezet waar je terecht kunt voor de complete collectie van Ikea. Deze enorme winkel staat ‘in the middle of nowhere’. Het is er altijd heerlijk rustig. En er is een leuke outlet waar je koopjes kunt scoren. Ik heb er een koeienvel gekocht voor 200 SEK (iets minder dan 20 euro).

Outlet Ikea

2. Granit

Deze winkel is één van mijn favoriete winkels op het gebied van woonaccessoires. Alle producten zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Het is vergelijkbaar met de Nederlandse Dille&Kamille.

3. Lagerhaus

Bij Lagerhaus vind je vooral Scandinavische woonaccessoires en kleine meubels (poefjes, tijdschriftenbak, etc.). Het leuke aan deze winkel is dat het goed geprijsd is en niet iedereen in Nederland heeft het in zijn woonkamer staan.

4. Rusta

Rusta is vergelijkbaar met de Nederlandse Kwantum. Je vindt hier alles om je woning in te richten, van verf tot meubels en badkameraccessoires tot kerstverlichting. Ik vind het leuk om hier af en toe even rond te neuzen.

5. Mio

Mio is een grote meubelzaak waar je terecht kunt voor grote meubels, zoals banken, bedden en eetkamertafels. De winkel ziet er van binnen niet heel speciaal uit maar ze verkopen wel leuke meubels voor een redelijke prijs.

Andere winkels waar ik ook graag kom om te shoppen voor mijn interieur zijn Åhléns, Dimoda en Iems. Hier verkopen ze bekende Scandinavische merken, zoals Iitala en Meraki. In Zweden hebben ze echt goede uitverkoop! Vaak prijzen ze wel af tot 50% korting en dan nog eens 20%/30% extra kassakorting bovenop de sale.